Canepa este una din cea mai valoroasa si versatile resursa a lumii. In continuare dorim sa va prezentam de ce am decis sa comercializam imbracaminte si genti din canepa pe piata romaneasca, si sa va prezentam un produs care nu numai ca protejeaza mediul, dar este foarte rezistent si calitativ.

Despre canepa si istoricul ei


Canepa este o planta erbacee anuala, facand parte din familia “cannabis sativa”. Are un randament de fibre foarte ridicat si infloreste in zone cu climat temperat. Fiecare parte a plantei poate fi utilizata, baza, fibrele, floarea si semintele fiind materii prime in diferite sectoare industriale: alimentara, farmaceutica, textile, cosmetic, ingrijire corporala, papetarie, etc Canepa dateaza pentru prima data in inscrisurile egiptene in secolul 16 I.Ch si a fost domesticita de catre chinezi care au inceput sa o inmulteasca, cultive si proceseze.

Fibra obtinuta din canepa a fost folosita pentru textile iar semintele pentru mancare si in scopuri medicale. Herodotus aminteste ca in Grecia Antica canepa era folosita in manufacturarea textilelor de inalta calitate, iar in secolul al IX-lea in Europa se facea funiile din canepa. In secolele ce au urmat semintele si uleiul rezultat au fost folosite pentru tratarea bolilor de piele, repiratorii si a colicilor. Cand tehnologia de realizare a hartiei a ajuns in Europa din China, canepa a fost folosita in fabricarea hartiei. In secolul al XVIII-lea bumbacul inlocuieste canepa in cadrul industriei textile iar hartia urmeaza sa fie produse din fibre mai ieftine. Fibra si semintele de canepa au cazut in uitare. La inceputul secolului al XX-lea, canepa a devenit un produs de nisa pe piata vest europeana.

Relansarea din anii ‘90


Culturile de canepa pentru mancare si fibre a fost mai mult decat dublate intre 1990 si 1997. Aceasta re-aparitie se datoreaza cresterii dorintei consumatorilor de a utiliza produse ecologice, care nu dauneaza mediului inconjurator. Astfel, se constata o utilizare tot mai mare a canepei in industria textile, farmaceutica si alimentara, aceasta fiind atat biodegradabila cat si non-toxica.

Canepa – prietenul planetei


Fermierii care cultiva canepa nu sunt nevoiti sa foloseasca ierbicite sau pesticide. Canepa suprima buruienile si imbunatateste solul, fiind o alegere perfecta in agricultura ecologica si durabila. Este, de asemenea, si o resursa regenerabila valoroasa, care poate reduce dependenta noastra de bumbac, soia, cherestea si petrol. In present, majoritatea imbracamintelor sunt facute din bumbac. Introducerea in masa a ingrasamintelor chimice, ierbicidelor si pesticidelor a dus la mentinerea unui pret mic la produsele din bumbac. Cu toate acestea, daunatorii au devenit mai rezistenti la substantele chimice, fiind necesare cantitati tot mai mari pentru a-i combate, ceea ce duce la otravirea solului si a apei.

Canepa creste fara folosirea ierbicidelor si a pesticidelor, ceea ce face din ea un produs ecologic care protejeaza mediul inconjurator. O mare parte din nutrientii folositi de catre canepa pentru dezvoltarea sa, se reintorc in sol prin cadearea frunzelor, astfel incat nevoia de fertilizare este minima. Principalii competitor pentru canepa sunt bumbacul (hartie si textile), inul (fibre si ulei) si ciubotica-cucului (sanatate). Toate acestea au nevoie pentru dezvoltare de pesticide si ierbicide.

Ce intelegem prin organic?


“Organic” se refera la modalitatea prin care produsele agricole – mancare sau fibre – sunt crescute si procesate. Cuvantul “organic” pus pe o eticheta reprezinta un angajament pentru un sistem agricol care sa fie intr-un echilibru perfect cu natura, prin folosirea unor metode si materiale care au un impact minor asupra mediului inconjurator. Agricultura “organica” este un sistem de management al productiei ecologic care promoveaza si sporeste biodiversitatea, ciclurile biologice si activitatea biologica a solului. Ea se bazeaza pe practice de management care refac, mentin si sporesc armonia ecologica. Acest tip de agricultura reface si mentine fertilitatea solului, elimina utilizarea substantelor chimice toxice si construieste un sistem agricol divers.

De ce sa cumparam produse ecologice?


Produsele ecologice indeplinesc standarde stricte si prin cumpararea lor vom sprijini natura si mediul inconjurator.

De ce sa cumparam produse din canepa?


Canepa este una din cele mai durabile fibre naturale din cate exista si are o rezistenta foarte ridicata la tractiune. Aceasta se inmoaie in timp, dar totusi ramane la rezistenta. Tesaturile din canepa se coloreaza foarte usor si isi pastreaza foarte bine culoarea in timp. Articolele de imbracaminte din canepa “respira”, datorita naturii poroase a fibrelor, astfel incat panza de canepa ramane rece in vreme calda in timp ce mentine caldura in vreme mai rece.

Imbracamintele din canepa naturala opresc in proportie de 95% razele UV atat de daunatoare, fiind in acelasi timp de 5 ori mai rezistente decat bumbacul. Adaugand proprietatile sale anti-fungine si antibacteriene, face din canepa o alegere perfecta pentru imbracaminte. La toate cele de mai sus dorim sa adaugam un lucru foarte important: canepa este un material organic prietenos cu mediul inconjurator.

Ce spun expertii?


  • "Firul de canepa este puternic, curat si cu o structura care ofera racoare pe timpul verii, si tine de cald in timpul iernii” - Giorgio Armani
  • "Canepa va fi solutia viitorului, cea care va fi aleasa atat in industria mobilei cat si in cea a modei” - Calvin Klein
  • "Canepa este acum varful modei." - New York Times
Array ( [0] => 243 [id] => 243 [1] => 1 [ws_id] => 1 [2] => [type] => [3] => 0 [ws_homepage] => 0 [4] => 2 [parent_id] => 2 [5] => 1 [level] => 1 [6] => 3 [module_id] => 3 [7] => 1 [lang_id] => 1 [8] => 0 [module_id_redirect] => 0 [9] => DE CE CÂNEPĂ ? [name] => DE CE CÂNEPĂ ? [10] => produse-naturale-din-canepa [url] => produse-naturale-din-canepa [11] => [external_url] => [12] => _self [url_target] => _self [13] => 0 [top_nav] => 0 [14] => 2 [main_nav] => 2 [15] => 0 [left_nav] => 0 [16] => 0 [footer_nav] => 0 [17] => [menu_image] => [18] => [menu_image_hover] => [19] => Produse ecologice din canepa. Articole de imbracaminte din canepa. [mt_title] => Produse ecologice din canepa. Articole de imbracaminte din canepa. [20] => utf-8 [mt_charset] => utf-8 [21] => Canepa este una din cele mai durabile fibre naturale din cate exista si are o rezistenta foarte ridicata la tractiune. Aceasta se inmoaie in timp, dar totusi ramane la rezistenta. Tesaturile din canepa se coloreaza foarte usor si isi pastreaza foarte bine culoarea in timp. Articolele de imbracaminte din canepa “respira”, datorita naturii poroase a fibrelor, astfel incat panza de canepa ramane rece in vreme calda in timp ce mentine caldura in vreme mai rece. [mt_description] => Canepa este una din cele mai durabile fibre naturale din cate exista si are o rezistenta foarte ridicata la tractiune. Aceasta se inmoaie in timp, dar totusi ramane la rezistenta. Tesaturile din canepa se coloreaza foarte usor si isi pastreaza foarte bine culoarea in timp. Articolele de imbracaminte din canepa “respira”, datorita naturii poroase a fibrelor, astfel incat panza de canepa ramane rece in vreme calda in timp ce mentine caldura in vreme mai rece. [22] => imbracaminte canepa,produse canepa,haine canepa,de ce canepa,panza de canepa,fir canepa,vand canepa,eco canepa,ecologic canepa,fibra canepa,textile canepa [mt_keywords] => imbracaminte canepa,produse canepa,haine canepa,de ce canepa,panza de canepa,fir canepa,vand canepa,eco canepa,ecologic canepa,fibra canepa,textile canepa [23] => 246 [header] => 246 [24] => none [header_type] => none [25] => [header_title] => [26] => [header_text] => [27] => ########### [header_content] => ########### [28] => [title] => [29] => [subtitle] => [30] => 0000-00-00 00:00:00 [date] => 0000-00-00 00:00:00 [31] => [author] => [32] => [jobtitle] => [33] => [publication] => [34] => [department] => [35] => [company] => [36] => Produsele ecologice indeplinesc standarde stricte si prin cupararea lor vom sprijini natura si mediul inconjurator. “Organic” se refera la modalitatea prin care produsele agricole – mancare sau fibre – sunt crescute si procesate. Cuvantul “organic” pus pe o eticheta reprezinta un angajament pentru un sistem agricol care sa fie intr-un echilibru perfect cu natura, prin folosirea unor metode si materiale care au un impact minor asupra mediului inconjurator.

Canepa este una din cea mai valoroasa si versatile resursa a lumii. In continuare dorim sa va prezentam de ce am decis sa comercializam imbracaminte si genti din canepa pe piata romaneasca, si sa va prezentam un produs care nu numai ca protejeaza mediul, dar este foarte rezistent si calitativ. [summary] => Produsele ecologice indeplinesc standarde stricte si prin cupararea lor vom sprijini natura si mediul inconjurator. “Organic” se refera la modalitatea prin care produsele agricole – mancare sau fibre – sunt crescute si procesate. Cuvantul “organic” pus pe o eticheta reprezinta un angajament pentru un sistem agricol care sa fie intr-un echilibru perfect cu natura, prin folosirea unor metode si materiale care au un impact minor asupra mediului inconjurator.

Canepa este una din cea mai valoroasa si versatile resursa a lumii. In continuare dorim sa va prezentam de ce am decis sa comercializam imbracaminte si genti din canepa pe piata romaneasca, si sa va prezentam un produs care nu numai ca protejeaza mediul, dar este foarte rezistent si calitativ. [37] =>
Canepa este una din cea mai valoroasa si versatile resursa a lumii. In continuare dorim sa va prezentam de ce am decis sa comercializam imbracaminte si genti din canepa pe piata romaneasca, si sa va prezentam un produs care nu numai ca protejeaza mediul, dar este foarte rezistent si calitativ.

Despre canepa si istoricul ei


Canepa este o planta erbacee anuala, facand parte din familia “cannabis sativa”. Are un randament de fibre foarte ridicat si infloreste in zone cu climat temperat. Fiecare parte a plantei poate fi utilizata, baza, fibrele, floarea si semintele fiind materii prime in diferite sectoare industriale: alimentara, farmaceutica, textile, cosmetic, ingrijire corporala, papetarie, etc Canepa dateaza pentru prima data in inscrisurile egiptene in secolul 16 I.Ch si a fost domesticita de catre chinezi care au inceput sa o inmulteasca, cultive si proceseze.

Fibra obtinuta din canepa a fost folosita pentru textile iar semintele pentru mancare si in scopuri medicale. Herodotus aminteste ca in Grecia Antica canepa era folosita in manufacturarea textilelor de inalta calitate, iar in secolul al IX-lea in Europa se facea funiile din canepa. In secolele ce au urmat semintele si uleiul rezultat au fost folosite pentru tratarea bolilor de piele, repiratorii si a colicilor. Cand tehnologia de realizare a hartiei a ajuns in Europa din China, canepa a fost folosita in fabricarea hartiei. In secolul al XVIII-lea bumbacul inlocuieste canepa in cadrul industriei textile iar hartia urmeaza sa fie produse din fibre mai ieftine. Fibra si semintele de canepa au cazut in uitare. La inceputul secolului al XX-lea, canepa a devenit un produs de nisa pe piata vest europeana.

Relansarea din anii ‘90


Culturile de canepa pentru mancare si fibre a fost mai mult decat dublate intre 1990 si 1997. Aceasta re-aparitie se datoreaza cresterii dorintei consumatorilor de a utiliza produse ecologice, care nu dauneaza mediului inconjurator. Astfel, se constata o utilizare tot mai mare a canepei in industria textile, farmaceutica si alimentara, aceasta fiind atat biodegradabila cat si non-toxica.

Canepa – prietenul planetei


Fermierii care cultiva canepa nu sunt nevoiti sa foloseasca ierbicite sau pesticide. Canepa suprima buruienile si imbunatateste solul, fiind o alegere perfecta in agricultura ecologica si durabila. Este, de asemenea, si o resursa regenerabila valoroasa, care poate reduce dependenta noastra de bumbac, soia, cherestea si petrol. In present, majoritatea imbracamintelor sunt facute din bumbac. Introducerea in masa a ingrasamintelor chimice, ierbicidelor si pesticidelor a dus la mentinerea unui pret mic la produsele din bumbac. Cu toate acestea, daunatorii au devenit mai rezistenti la substantele chimice, fiind necesare cantitati tot mai mari pentru a-i combate, ceea ce duce la otravirea solului si a apei.

Canepa creste fara folosirea ierbicidelor si a pesticidelor, ceea ce face din ea un produs ecologic care protejeaza mediul inconjurator. O mare parte din nutrientii folositi de catre canepa pentru dezvoltarea sa, se reintorc in sol prin cadearea frunzelor, astfel incat nevoia de fertilizare este minima. Principalii competitor pentru canepa sunt bumbacul (hartie si textile), inul (fibre si ulei) si ciubotica-cucului (sanatate). Toate acestea au nevoie pentru dezvoltare de pesticide si ierbicide.

Ce intelegem prin organic?


“Organic” se refera la modalitatea prin care produsele agricole – mancare sau fibre – sunt crescute si procesate. Cuvantul “organic” pus pe o eticheta reprezinta un angajament pentru un sistem agricol care sa fie intr-un echilibru perfect cu natura, prin folosirea unor metode si materiale care au un impact minor asupra mediului inconjurator. Agricultura “organica” este un sistem de management al productiei ecologic care promoveaza si sporeste biodiversitatea, ciclurile biologice si activitatea biologica a solului. Ea se bazeaza pe practice de management care refac, mentin si sporesc armonia ecologica. Acest tip de agricultura reface si mentine fertilitatea solului, elimina utilizarea substantelor chimice toxice si construieste un sistem agricol divers.

De ce sa cumparam produse ecologice?


Produsele ecologice indeplinesc standarde stricte si prin cumpararea lor vom sprijini natura si mediul inconjurator.

De ce sa cumparam produse din canepa?


Canepa este una din cele mai durabile fibre naturale din cate exista si are o rezistenta foarte ridicata la tractiune. Aceasta se inmoaie in timp, dar totusi ramane la rezistenta. Tesaturile din canepa se coloreaza foarte usor si isi pastreaza foarte bine culoarea in timp. Articolele de imbracaminte din canepa “respira”, datorita naturii poroase a fibrelor, astfel incat panza de canepa ramane rece in vreme calda in timp ce mentine caldura in vreme mai rece.

Imbracamintele din canepa naturala opresc in proportie de 95% razele UV atat de daunatoare, fiind in acelasi timp de 5 ori mai rezistente decat bumbacul. Adaugand proprietatile sale anti-fungine si antibacteriene, face din canepa o alegere perfecta pentru imbracaminte. La toate cele de mai sus dorim sa adaugam un lucru foarte important: canepa este un material organic prietenos cu mediul inconjurator.

Ce spun expertii?


  • "Firul de canepa este puternic, curat si cu o structura care ofera racoare pe timpul verii, si tine de cald in timpul iernii” - Giorgio Armani
  • "Canepa va fi solutia viitorului, cea care va fi aleasa atat in industria mobilei cat si in cea a modei” - Calvin Klein
  • "Canepa este acum varful modei." - New York Times
[content1] =>
Canepa este una din cea mai valoroasa si versatile resursa a lumii. In continuare dorim sa va prezentam de ce am decis sa comercializam imbracaminte si genti din canepa pe piata romaneasca, si sa va prezentam un produs care nu numai ca protejeaza mediul, dar este foarte rezistent si calitativ.

Despre canepa si istoricul ei


Canepa este o planta erbacee anuala, facand parte din familia “cannabis sativa”. Are un randament de fibre foarte ridicat si infloreste in zone cu climat temperat. Fiecare parte a plantei poate fi utilizata, baza, fibrele, floarea si semintele fiind materii prime in diferite sectoare industriale: alimentara, farmaceutica, textile, cosmetic, ingrijire corporala, papetarie, etc Canepa dateaza pentru prima data in inscrisurile egiptene in secolul 16 I.Ch si a fost domesticita de catre chinezi care au inceput sa o inmulteasca, cultive si proceseze.

Fibra obtinuta din canepa a fost folosita pentru textile iar semintele pentru mancare si in scopuri medicale. Herodotus aminteste ca in Grecia Antica canepa era folosita in manufacturarea textilelor de inalta calitate, iar in secolul al IX-lea in Europa se facea funiile din canepa. In secolele ce au urmat semintele si uleiul rezultat au fost folosite pentru tratarea bolilor de piele, repiratorii si a colicilor. Cand tehnologia de realizare a hartiei a ajuns in Europa din China, canepa a fost folosita in fabricarea hartiei. In secolul al XVIII-lea bumbacul inlocuieste canepa in cadrul industriei textile iar hartia urmeaza sa fie produse din fibre mai ieftine. Fibra si semintele de canepa au cazut in uitare. La inceputul secolului al XX-lea, canepa a devenit un produs de nisa pe piata vest europeana.

Relansarea din anii ‘90


Culturile de canepa pentru mancare si fibre a fost mai mult decat dublate intre 1990 si 1997. Aceasta re-aparitie se datoreaza cresterii dorintei consumatorilor de a utiliza produse ecologice, care nu dauneaza mediului inconjurator. Astfel, se constata o utilizare tot mai mare a canepei in industria textile, farmaceutica si alimentara, aceasta fiind atat biodegradabila cat si non-toxica.

Canepa – prietenul planetei


Fermierii care cultiva canepa nu sunt nevoiti sa foloseasca ierbicite sau pesticide. Canepa suprima buruienile si imbunatateste solul, fiind o alegere perfecta in agricultura ecologica si durabila. Este, de asemenea, si o resursa regenerabila valoroasa, care poate reduce dependenta noastra de bumbac, soia, cherestea si petrol. In present, majoritatea imbracamintelor sunt facute din bumbac. Introducerea in masa a ingrasamintelor chimice, ierbicidelor si pesticidelor a dus la mentinerea unui pret mic la produsele din bumbac. Cu toate acestea, daunatorii au devenit mai rezistenti la substantele chimice, fiind necesare cantitati tot mai mari pentru a-i combate, ceea ce duce la otravirea solului si a apei.

Canepa creste fara folosirea ierbicidelor si a pesticidelor, ceea ce face din ea un produs ecologic care protejeaza mediul inconjurator. O mare parte din nutrientii folositi de catre canepa pentru dezvoltarea sa, se reintorc in sol prin cadearea frunzelor, astfel incat nevoia de fertilizare este minima. Principalii competitor pentru canepa sunt bumbacul (hartie si textile), inul (fibre si ulei) si ciubotica-cucului (sanatate). Toate acestea au nevoie pentru dezvoltare de pesticide si ierbicide.

Ce intelegem prin organic?


“Organic” se refera la modalitatea prin care produsele agricole – mancare sau fibre – sunt crescute si procesate. Cuvantul “organic” pus pe o eticheta reprezinta un angajament pentru un sistem agricol care sa fie intr-un echilibru perfect cu natura, prin folosirea unor metode si materiale care au un impact minor asupra mediului inconjurator. Agricultura “organica” este un sistem de management al productiei ecologic care promoveaza si sporeste biodiversitatea, ciclurile biologice si activitatea biologica a solului. Ea se bazeaza pe practice de management care refac, mentin si sporesc armonia ecologica. Acest tip de agricultura reface si mentine fertilitatea solului, elimina utilizarea substantelor chimice toxice si construieste un sistem agricol divers.

De ce sa cumparam produse ecologice?


Produsele ecologice indeplinesc standarde stricte si prin cumpararea lor vom sprijini natura si mediul inconjurator.

De ce sa cumparam produse din canepa?


Canepa este una din cele mai durabile fibre naturale din cate exista si are o rezistenta foarte ridicata la tractiune. Aceasta se inmoaie in timp, dar totusi ramane la rezistenta. Tesaturile din canepa se coloreaza foarte usor si isi pastreaza foarte bine culoarea in timp. Articolele de imbracaminte din canepa “respira”, datorita naturii poroase a fibrelor, astfel incat panza de canepa ramane rece in vreme calda in timp ce mentine caldura in vreme mai rece.

Imbracamintele din canepa naturala opresc in proportie de 95% razele UV atat de daunatoare, fiind in acelasi timp de 5 ori mai rezistente decat bumbacul. Adaugand proprietatile sale anti-fungine si antibacteriene, face din canepa o alegere perfecta pentru imbracaminte. La toate cele de mai sus dorim sa adaugam un lucru foarte important: canepa este un material organic prietenos cu mediul inconjurator.

Ce spun expertii?


  • "Firul de canepa este puternic, curat si cu o structura care ofera racoare pe timpul verii, si tine de cald in timpul iernii” - Giorgio Armani
  • "Canepa va fi solutia viitorului, cea care va fi aleasa atat in industria mobilei cat si in cea a modei” - Calvin Klein
  • "Canepa este acum varful modei." - New York Times
[38] => [content2] => [39] => [content3] => [40] => [content4] => [41] => [content5] => [42] => WhyHemp3.jpg [image] => WhyHemp3.jpg [43] => [videocode] => [44] => [files] => [45] => [filename] => [46] => [files2] => [47] => 1402490129 [created] => 1402490129 [48] => 1486966740 [updated] => 1486966740 [49] => 0 [display_on_homepage] => 0 [50] => 0 [display_special] => 0 [51] => 1 [display_status] => 1 [52] => 17 [display_order] => 17 [53] => 0 [protected] => 0 [54] => 0 [visible] => 0 [55] => 0 [module_landing_item] => 0 [56] => [filters] => [57] => 0.00 [price] => 0.00 [58] => 0.00 [price_promo] => 0.00 [59] => [cod] => [60] => 0 [stoc] => 0 [61] => [banner] => [62] => 0 [product_count] => 0 [63] => [filter_ids] => ) 1
ABONEAZA-TE
SOCIALIZEAZA