Ce sunt țesăturile eco-friendly?


Textilele organice și eco acoperă o varietate largă de fibre naturale și reciclate. Textilele organice certificate sunt crescute în sisteme controlate, fără pesticide, ierbicide sau îngrășăminte sintetice și sunt certificate de către un organism de conducere internațional, ca de exemplu Uniunea Controlului (Control Union), IMO-Institul de Ecologia Pieței (Institute for Marketecology) sau One-Cert.

 

Termenul de ”textile eco” se referă la un grup select de textile care au un impact scăzut din punct de vedere al carbonului, energiei și poluării atunci când sunt comparate cu metodele standard folosite în producerea textilelor și fabricarea hainelor.

 

În general, țesăturile eco-friendly sunt produse din recolte care nu au nevoie de pesticide sau chimicale pentru a crește, folosesc apă și energie mai puțină pentru a fi produse și procesate și crează mai puține deșeuri în timpul producției, procesării și la sfârșitul duratei de viață (cunoscute ca și ”amprenta lor asupra mediului”). Textilele sustenabile se pot referi și la țesături fabricate de oameni, din surse regenerabile precum bambus sau lemn.

 

Există nenumărate țesături eco friendly ale căror beneficii merg dincolo de amprenta lor  pozitivă socială și de mediu. În multe cazuri, materialele despre care vom discuta sunt mai moi, mai durabile, hipoalergenice, mai puternice, rezistente la UV și absorb umiditatea mai mult decât bumbacul convențional.

 

Aruncați o privire în biblioteca noastră de țesături ecologice și vedeți care alternativă eco este cea mai potrivită pentru voi.

 

1. Țesătura de cânepă


Ce este țesătura de cânepă?

Cânepa este adesea considerată o "super-fibră" pentru mediu. Țesătura de cânepă este realizată din fibrele de la planta erbacee din specia cannabis sativa. Este o cultură de mare randament care produce semnificativ mai multe fibre per hectar decât bumbacul sau inul.

 

AVANTAJE

 

Eco Print

Cânepa creează una dintre cele mai eco friendly țesături din lume. Cânepa nu necesită pesticide, elimină buruienile fără erbicide, controlează eroziunea solului vegetal și produce oxigen. Este o resursă regenerabilă ce poate fi cultivată în mai puțin de 100 zile și este fibra cea mai versatilă din lume.

 

Țesătură rezistentă

Rezistența elastică a cânepei este de opt ori mai mare decât a fibrei de bumbac, care este recunoscută pentru utilizarea istorică la pânzele și frânghiile flotelor britanice și americane. Este un material eco friendly excepțional de durabil și puternic.

 

Hipoalergenic

Țesăturile din cânepă sunt considerate de mulți a fi hipoalergenice si non-iritante pentru piele. Testele actuale arată că țesătura din cânepă poate ucide stafilococii și alte bacterii care intră în contact cu suprafața ei.

 

Feel of Fabric

Cânepa are aspectul pânzei clasice și se poate simți (în funcție de amestecul țesăturii) precum flanelul dumneavoastră preferat. Țesăturile din cânepă se vor înmuia odată cu vârsta și cu fiecare spălare.

 

Extraordinară pentru vremea caldă

Precum pânza și bumbacul, cânepă este o alegere răcoroasă pentru vară. Respiră bine. Este recomandată pentru climatele calde, umede deoarece materialul rezistă la mucegai și absoarbe umiditatea.

 

Rezistentă la radiațiile UV

Acest material eco vă va proteja de soare, prin calitățile sale rezistente la UV.

 

Cum să aveți grijă de țesăturile din cânepă

Folosiți spălarea cu apă rece când spălați țesături din cânepă. Înălbitorii pe bază de clor nu sunt recomandați.

De obicei, țesătura din cânepă nu se decolorează. Din acest motiv, spalați culorile închise separat. Sau folosiți un șervețel care captează culorile..

Lăsați cânepa să se usuce la aer. Folosind un uscător pot apărea cute și se poate face micșora.

Cânepă pură poate face uneori cute. Atârnați haina peste noapte astfel încât acestea să se îndrepte. Dacă nu puteți aștepta, va fi necesară o călcare rapidă.

Presupunând că vă puteți permite costurile, cânepa poate fi curățată și la curățătorie.

 

Ce este cânepa?

Cânepa este o plantă erbacee anuală din specia cannabis sativa, înseamnând "cânepă utilă”. Este o cultură de fibre de mare randament care înflorește în zonele cu climă temperată ca și Canada. Poate fi cultivată pe o gamă diversă de soluri, dar tinde să crească cel mai bine pe un teren care ar putea produce o cantitate mare de porumb. Solul trebuie sa fie bine drenat, bogat în azot și non-acid. Cânepă necesită un număr limitat de pesticide, deoarece crește rapid, atrăgând puțini dăunători. Cânepă crește cu succes la o densitate de până la 150 de plante pe metru pătrat, și ajunge la o înălțime de doi pâna la cinci metri într-un sezon de creștere de trei luni.

 

Cânepa produce și o sămânță de ulei, care conține ulei aproximativ 25-35% din greutate. Este ridicat în acizi grași esențiali și semințele de cânepă oferă o valoare nutritivă remarcabilă.

 

Cânepa și marijuana sunt același lucru?

Nu! Planta care produce acest material eco friendly este o varietate distinctă a plantei de cannabis. Datorită formei asemănătoare a frunzei, cânepa este frecvent confundată cu marijuana. Deși ambele plante sunt "Cannabis", cânepa nu  conține THC (delta-9-tetrahidrocanabinol), ingredientul activ din marijuana. Toate produsele manufacturate din cânepă sunt ecologice, sustenabile și nu au efecte psihoactive.

 

2. Bumbacul organic

 

Bumbacul organic (sau bumbacul natural) este un alt material eco-friendly extraordinar. Acesta este cultivat fără utilizarea pesticidelor, ierbicidelor sau a altor îngrășăminte chimice, și este pur și simplu mai bun pentru sănătatea ta și a mediului.

 

Agricultura ecologică (alimente și fibre), protejează sănătatea oamenilor și a planetei prin reducerea expunerii globale la substanțele chimice toxice din pesticidele sintetice, care pot ajunge în sol, aer, apă și alimente, și care sunt asociate cu consecințe asupra sănătății, de la astm până la cancer. Pentru că agricultura ecologică nu folosește pesticide toxice, alegerea produselor ecologice este o modalitate ușoară de a ajuta la protejarea mediului și a ta.

 

Avantaje


Eco Print

Bumbacul natural este cultivat folosind metode și materiale care au un impact redus asupra mediului. Sistemele de producție ecologică refac și mențin fertilitatea solului, reduc utilizarea de pesticide și îngrășăminte toxice și persistente, și construiesc biologic o agricultură diversă, făcând bumbacul natural un material eco-friendly.


Absorbant de umiditate

Bumbacul natural este folositor în producția de textile, datorită proprietăților sale absorbante naturale, a absorbției de culori și a capacității de a stabiliza alte fibre ecologice.

 

Feel of Fabric

Hainele realizate din bumbac organic se simt ca și pânza, dar fără greutate. Datorită faptului că bumbacului natural nu îi este îndepărtată chimic ceara naturală, cele mai multe țesături au o finețe și o greutate caracteristică, ceea ce face ca materialul să fie deosebit de măgulitor în felul în care arată și reflectă și absoarbe lumina într-un mod delicat.

 

Anti-alergenic

Multe alergii pot fi cauzate de substanțele chimice din fibrele de bumbac, pe care fie le purtăm, fie dormim pe ele.

 

Grija pentru bumbacul eco-friendly

Bumbacul natural este ușor de întreținut. Spălare în mașină, cu apă rece, cu alte culori similare. Nu adăuga înălbitor pe bază de clor și balsam de rufe, și îți reduci amprenta eco pentru și mai mult timp. Bumbacul alb organic pre-micșorat, se pot usca în uscător sau pot fi lăsate să se usuce. Călcați, dacă doriți.

 

Cum se stabilește că bumbacul organic este organic?

Există diferite asociații organice profesionale, care au standarde globale pentru textilele ecologice sustenabile din întreaga lume. De obicei, pentru ca bumbacul să fie clasificat ca fiind ecologic, trebuie să fie cultivat în sol, care a fost liber de substanțe interzise pentru cel puțin ultimii trei ani înainte de recoltare.

 

3. Țesătura de bambus


Ce este țesătura de bambus?

Țesătura de bambus este un material textil natural obținut din pulpa de iarbă de bambus. Bambusul utilizat pentru a produce țesături (nu același ca alimentul pentru urși Panda) este ușor de întreținut și nu necesită pesticide ca să crească. Bambusul este considerat una dintre cele mai sustenabile plante, deoarece crește rapid și nu are nevoie de substanțe chimice sau de irigare, și se degradează mai repede decât sinteticele pe bază de ulei.


Celofibra de bambus se face prin dizolvarea pulpei de bambus în celuloză, și apoi se toarce în fibre de vâscoză. Îmbrăcămintea din celofibră de bambus rezistă mai mult și își păstrează forma mai bine decât hainele realizate din fibre de bambus simple.


AVANTAJE


Eco Print

Bambusul este un centru de putere atunci când vine vorba de a proteja resursele planetei. Ajungând la maturitate în numai doi ani, nu are nevoie de îngrășăminte sau pesticide ca să crească rapid și puternic. Bambusul utilizat în îmbrăcăminte este produs printr-un proces eco-friendly în buclă închisă, cu o certificare Oeko-Tex de cel puțin 100.


Temperatură controlată
încorporată

În forma textilă, bambusul păstrează multe dintre proprietățile pe care le are o plantă. Bambusul absoarbe apa foarte bine, fiind în măsură să ia până la de trei ori greutatea sa în apă. În țesătura de bambus, acest lucru se traduce într-o excelentă capacitate de absorbție care va îndepărta umiditatea de piele, astfel încât să se poată evapora. Aceasta îl face extraordinar pentru climatele calde și reci, îmbrăcămintea din bambus oferind un control al temperaturii. Bambusul captează aerul cald în fibrele sale transversale pentru a ține de cald în timpul iernii, în timp ce natura sa respirabilă și proprietățile de absorbție mențin umiditatea la distanță pentru un confort sporit în vremurile calde.


Fără chimicale

După prelucrare, fibra de bambus nu conține substanțe chimice nocive (după cum e specificat în Standardul Okeo-Tex 100 - sistemul de testare și de acreditare global pentru screening-ul de substanțe nocive în textile de consum).


Hipoalergenic

Îmbrăcămintea din bambus are o țesătură luxoasă moale, care este în mod natural hipoalergenică, absoarbe umiditatea și se usucă rapid. Fibra este în mod natural netedă și rotundă, fără tratament chimic, ceea ce înseamnă că nu are ramificații ascuțite care să irite pielea.


Textura

Bambusul poate arăta și se poate simți ca mătasea sau bumbacul foarte moale.


Antibacterian & Inodor

Bambusul are, de asemenea, multe calități antibacteriene, pe care țesătura de bambus este capabilă să le păstreze, chiar și după mai multe spălări. Bambusul are o rată bacteriană de  până la 99,8%. Acest lucru ajută la reducerea bacteriilor care se dezvoltă în haine și pot provoca mirosuri neplăcute. Poate de asemenea ucide mirosul cauzator de bacterii care trăiesc pe pielea umană, făcând purtătorul și hainele lui/ei să miroasă bine.


Rezistente la radiațiile UV

Acest material eco vă va proteja, de asemenea, de soare, prin calitățile sale rezistente la UV.

 

Este adevărat că îmbrăcămintea din bambus este anti-microbiană?

Planta de bambus are o rezistență naturală la dăunători și infestări fungice datorită unui agent anti-microbian cunoscut sub numele de "bambus kun", care previne materiile nocive să se cultive pe plantă.


De unde vine bambusul?

Exista peste 1.000 de specii de bambus care crește în întreaga lume. Puteți găsi bambus sălbatic în America Centrală, America de Sud, Africa de Sud, India, Asia de Est, Japonia și partea de nord a Australiei. La nivel global, bambusul acoperă aproximativ 49 de milioane de hectare de suprafață din lume.

 

Bambuuls utilizate în comerțul cu textile provine aproape exclusiv din China.

 

Este procesul utilizat pentru fabricarea de textile din bambus dăunător pentru mediul înconjurător?

Bambusul este unul dintre plantele cu cea mai rapidă creștere de pe Pământ, cu o rată de creștere de peste 12 cm pe zi.

Bambusul este extrem de puternic și rezistent la dăunători. Nu necesită îngrășăminte, pesticide sau irigare.

Bambusul nu necesită replantare. Mugurii sunt tăiați la bază și bambusul crește din nou de la noii lăstari.

Array ( [0] => 244 [id] => 244 [1] => 1 [ws_id] => 1 [2] => [type] => [3] => 0 [ws_homepage] => 0 [4] => 2 [parent_id] => 2 [5] => 1 [level] => 1 [6] => 3 [module_id] => 3 [7] => 1 [lang_id] => 1 [8] => 0 [module_id_redirect] => 0 [9] => WE LOVE AIR & TREES! [name] => WE LOVE AIR & TREES! [10] => imbracaminte-din-materiale-ecologice-naturale [url] => imbracaminte-din-materiale-ecologice-naturale [11] => [external_url] => [12] => _self [url_target] => _self [13] => 0 [top_nav] => 0 [14] => 3 [main_nav] => 3 [15] => 0 [left_nav] => 0 [16] => 0 [footer_nav] => 0 [17] => [menu_image] => [18] => [menu_image_hover] => [19] => Imbracaminte din produse ecologice naturale: canepa, bambus, in si iuta [mt_title] => Imbracaminte din produse ecologice naturale: canepa, bambus, in si iuta [20] => utf-8 [mt_charset] => utf-8 [21] => Cumpararea unui produs fabricat din fibre eco-friendly este o contributie minora dar semnificativa in felul in care respectam si folosim resursele planetei, o modalitate care va sustine co-evolutia armonioasa a omului cu mediul in care traim. [mt_description] => Cumpararea unui produs fabricat din fibre eco-friendly este o contributie minora dar semnificativa in felul in care respectam si folosim resursele planetei, o modalitate care va sustine co-evolutia armonioasa a omului cu mediul in care traim. [22] => imbracaminte produse naturale,imbracaminte ecologice,imbracaminte in,imbracaminte canepa,imbracaminte bambus,imbracaminte iuta,haine in,haine canepa,haine iuta,haine bambus [mt_keywords] => imbracaminte produse naturale,imbracaminte ecologice,imbracaminte in,imbracaminte canepa,imbracaminte bambus,imbracaminte iuta,haine in,haine canepa,haine iuta,haine bambus [23] => 246 [header] => 246 [24] => none [header_type] => none [25] => [header_title] => [26] => [header_text] => [27] => ########### [header_content] => ########### [28] => [title] => [29] => [subtitle] => [30] => 0000-00-00 00:00:00 [date] => 0000-00-00 00:00:00 [31] => [author] => [32] => [jobtitle] => [33] => [publication] => [34] => [department] => [35] => [company] => [36] =>

In acesta secțiune vom vorbi puțin despre țesăturile eco-friendly.

Termenul de ”textile eco” se referă la un grup select de textile care au un impact scăzut din punct de vedere al carbonului, energiei și poluării atunci când sunt comparate cu metodele standard folosite în producerea textilelor și fabricarea hainelor.

Textilele organice și eco acoperă o varietate largă de fibre naturale și reciclate. Textilele organice certificate sunt crescute în sisteme controlate, fără pesticide, ierbicide sau îngrășăminte sintetice și sunt certificate de către un organism de conducere internațional, ca de exemplu Uniunea Controlului (Control Union), IMO-Institul de Ecologia Pieței (Institute for Marketecology) sau One-Cert.

 


[summary] =>

In acesta secțiune vom vorbi puțin despre țesăturile eco-friendly.

Termenul de ”textile eco” se referă la un grup select de textile care au un impact scăzut din punct de vedere al carbonului, energiei și poluării atunci când sunt comparate cu metodele standard folosite în producerea textilelor și fabricarea hainelor.

Textilele organice și eco acoperă o varietate largă de fibre naturale și reciclate. Textilele organice certificate sunt crescute în sisteme controlate, fără pesticide, ierbicide sau îngrășăminte sintetice și sunt certificate de către un organism de conducere internațional, ca de exemplu Uniunea Controlului (Control Union), IMO-Institul de Ecologia Pieței (Institute for Marketecology) sau One-Cert.

 


[37] =>

Ce sunt țesăturile eco-friendly?


Textilele organice și eco acoperă o varietate largă de fibre naturale și reciclate. Textilele organice certificate sunt crescute în sisteme controlate, fără pesticide, ierbicide sau îngrășăminte sintetice și sunt certificate de către un organism de conducere internațional, ca de exemplu Uniunea Controlului (Control Union), IMO-Institul de Ecologia Pieței (Institute for Marketecology) sau One-Cert.

 

Termenul de ”textile eco” se referă la un grup select de textile care au un impact scăzut din punct de vedere al carbonului, energiei și poluării atunci când sunt comparate cu metodele standard folosite în producerea textilelor și fabricarea hainelor.

 

În general, țesăturile eco-friendly sunt produse din recolte care nu au nevoie de pesticide sau chimicale pentru a crește, folosesc apă și energie mai puțină pentru a fi produse și procesate și crează mai puține deșeuri în timpul producției, procesării și la sfârșitul duratei de viață (cunoscute ca și ”amprenta lor asupra mediului”). Textilele sustenabile se pot referi și la țesături fabricate de oameni, din surse regenerabile precum bambus sau lemn.

 

Există nenumărate țesături eco friendly ale căror beneficii merg dincolo de amprenta lor  pozitivă socială și de mediu. În multe cazuri, materialele despre care vom discuta sunt mai moi, mai durabile, hipoalergenice, mai puternice, rezistente la UV și absorb umiditatea mai mult decât bumbacul convențional.

 

Aruncați o privire în biblioteca noastră de țesături ecologice și vedeți care alternativă eco este cea mai potrivită pentru voi.

 

1. Țesătura de cânepă


Ce este țesătura de cânepă?

Cânepa este adesea considerată o "super-fibră" pentru mediu. Țesătura de cânepă este realizată din fibrele de la planta erbacee din specia cannabis sativa. Este o cultură de mare randament care produce semnificativ mai multe fibre per hectar decât bumbacul sau inul.

 

AVANTAJE

 

Eco Print

Cânepa creează una dintre cele mai eco friendly țesături din lume. Cânepa nu necesită pesticide, elimină buruienile fără erbicide, controlează eroziunea solului vegetal și produce oxigen. Este o resursă regenerabilă ce poate fi cultivată în mai puțin de 100 zile și este fibra cea mai versatilă din lume.

 

Țesătură rezistentă

Rezistența elastică a cânepei este de opt ori mai mare decât a fibrei de bumbac, care este recunoscută pentru utilizarea istorică la pânzele și frânghiile flotelor britanice și americane. Este un material eco friendly excepțional de durabil și puternic.

 

Hipoalergenic

Țesăturile din cânepă sunt considerate de mulți a fi hipoalergenice si non-iritante pentru piele. Testele actuale arată că țesătura din cânepă poate ucide stafilococii și alte bacterii care intră în contact cu suprafața ei.

 

Feel of Fabric

Cânepa are aspectul pânzei clasice și se poate simți (în funcție de amestecul țesăturii) precum flanelul dumneavoastră preferat. Țesăturile din cânepă se vor înmuia odată cu vârsta și cu fiecare spălare.

 

Extraordinară pentru vremea caldă

Precum pânza și bumbacul, cânepă este o alegere răcoroasă pentru vară. Respiră bine. Este recomandată pentru climatele calde, umede deoarece materialul rezistă la mucegai și absoarbe umiditatea.

 

Rezistentă la radiațiile UV

Acest material eco vă va proteja de soare, prin calitățile sale rezistente la UV.

 

Cum să aveți grijă de țesăturile din cânepă

Folosiți spălarea cu apă rece când spălați țesături din cânepă. Înălbitorii pe bază de clor nu sunt recomandați.

De obicei, țesătura din cânepă nu se decolorează. Din acest motiv, spalați culorile închise separat. Sau folosiți un șervețel care captează culorile..

Lăsați cânepa să se usuce la aer. Folosind un uscător pot apărea cute și se poate face micșora.

Cânepă pură poate face uneori cute. Atârnați haina peste noapte astfel încât acestea să se îndrepte. Dacă nu puteți aștepta, va fi necesară o călcare rapidă.

Presupunând că vă puteți permite costurile, cânepa poate fi curățată și la curățătorie.

 

Ce este cânepa?

Cânepa este o plantă erbacee anuală din specia cannabis sativa, înseamnând "cânepă utilă”. Este o cultură de fibre de mare randament care înflorește în zonele cu climă temperată ca și Canada. Poate fi cultivată pe o gamă diversă de soluri, dar tinde să crească cel mai bine pe un teren care ar putea produce o cantitate mare de porumb. Solul trebuie sa fie bine drenat, bogat în azot și non-acid. Cânepă necesită un număr limitat de pesticide, deoarece crește rapid, atrăgând puțini dăunători. Cânepă crește cu succes la o densitate de până la 150 de plante pe metru pătrat, și ajunge la o înălțime de doi pâna la cinci metri într-un sezon de creștere de trei luni.

 

Cânepa produce și o sămânță de ulei, care conține ulei aproximativ 25-35% din greutate. Este ridicat în acizi grași esențiali și semințele de cânepă oferă o valoare nutritivă remarcabilă.

 

Cânepa și marijuana sunt același lucru?

Nu! Planta care produce acest material eco friendly este o varietate distinctă a plantei de cannabis. Datorită formei asemănătoare a frunzei, cânepa este frecvent confundată cu marijuana. Deși ambele plante sunt "Cannabis", cânepa nu  conține THC (delta-9-tetrahidrocanabinol), ingredientul activ din marijuana. Toate produsele manufacturate din cânepă sunt ecologice, sustenabile și nu au efecte psihoactive.

 

2. Bumbacul organic

 

Bumbacul organic (sau bumbacul natural) este un alt material eco-friendly extraordinar. Acesta este cultivat fără utilizarea pesticidelor, ierbicidelor sau a altor îngrășăminte chimice, și este pur și simplu mai bun pentru sănătatea ta și a mediului.

 

Agricultura ecologică (alimente și fibre), protejează sănătatea oamenilor și a planetei prin reducerea expunerii globale la substanțele chimice toxice din pesticidele sintetice, care pot ajunge în sol, aer, apă și alimente, și care sunt asociate cu consecințe asupra sănătății, de la astm până la cancer. Pentru că agricultura ecologică nu folosește pesticide toxice, alegerea produselor ecologice este o modalitate ușoară de a ajuta la protejarea mediului și a ta.

 

Avantaje


Eco Print

Bumbacul natural este cultivat folosind metode și materiale care au un impact redus asupra mediului. Sistemele de producție ecologică refac și mențin fertilitatea solului, reduc utilizarea de pesticide și îngrășăminte toxice și persistente, și construiesc biologic o agricultură diversă, făcând bumbacul natural un material eco-friendly.


Absorbant de umiditate

Bumbacul natural este folositor în producția de textile, datorită proprietăților sale absorbante naturale, a absorbției de culori și a capacității de a stabiliza alte fibre ecologice.

 

Feel of Fabric

Hainele realizate din bumbac organic se simt ca și pânza, dar fără greutate. Datorită faptului că bumbacului natural nu îi este îndepărtată chimic ceara naturală, cele mai multe țesături au o finețe și o greutate caracteristică, ceea ce face ca materialul să fie deosebit de măgulitor în felul în care arată și reflectă și absoarbe lumina într-un mod delicat.

 

Anti-alergenic

Multe alergii pot fi cauzate de substanțele chimice din fibrele de bumbac, pe care fie le purtăm, fie dormim pe ele.

 

Grija pentru bumbacul eco-friendly

Bumbacul natural este ușor de întreținut. Spălare în mașină, cu apă rece, cu alte culori similare. Nu adăuga înălbitor pe bază de clor și balsam de rufe, și îți reduci amprenta eco pentru și mai mult timp. Bumbacul alb organic pre-micșorat, se pot usca în uscător sau pot fi lăsate să se usuce. Călcați, dacă doriți.

 

Cum se stabilește că bumbacul organic este organic?

Există diferite asociații organice profesionale, care au standarde globale pentru textilele ecologice sustenabile din întreaga lume. De obicei, pentru ca bumbacul să fie clasificat ca fiind ecologic, trebuie să fie cultivat în sol, care a fost liber de substanțe interzise pentru cel puțin ultimii trei ani înainte de recoltare.

 

3. Țesătura de bambus


Ce este țesătura de bambus?

Țesătura de bambus este un material textil natural obținut din pulpa de iarbă de bambus. Bambusul utilizat pentru a produce țesături (nu același ca alimentul pentru urși Panda) este ușor de întreținut și nu necesită pesticide ca să crească. Bambusul este considerat una dintre cele mai sustenabile plante, deoarece crește rapid și nu are nevoie de substanțe chimice sau de irigare, și se degradează mai repede decât sinteticele pe bază de ulei.


Celofibra de bambus se face prin dizolvarea pulpei de bambus în celuloză, și apoi se toarce în fibre de vâscoză. Îmbrăcămintea din celofibră de bambus rezistă mai mult și își păstrează forma mai bine decât hainele realizate din fibre de bambus simple.


AVANTAJE


Eco Print

Bambusul este un centru de putere atunci când vine vorba de a proteja resursele planetei. Ajungând la maturitate în numai doi ani, nu are nevoie de îngrășăminte sau pesticide ca să crească rapid și puternic. Bambusul utilizat în îmbrăcăminte este produs printr-un proces eco-friendly în buclă închisă, cu o certificare Oeko-Tex de cel puțin 100.


Temperatură controlată
încorporată

În forma textilă, bambusul păstrează multe dintre proprietățile pe care le are o plantă. Bambusul absoarbe apa foarte bine, fiind în măsură să ia până la de trei ori greutatea sa în apă. În țesătura de bambus, acest lucru se traduce într-o excelentă capacitate de absorbție care va îndepărta umiditatea de piele, astfel încât să se poată evapora. Aceasta îl face extraordinar pentru climatele calde și reci, îmbrăcămintea din bambus oferind un control al temperaturii. Bambusul captează aerul cald în fibrele sale transversale pentru a ține de cald în timpul iernii, în timp ce natura sa respirabilă și proprietățile de absorbție mențin umiditatea la distanță pentru un confort sporit în vremurile calde.


Fără chimicale

După prelucrare, fibra de bambus nu conține substanțe chimice nocive (după cum e specificat în Standardul Okeo-Tex 100 - sistemul de testare și de acreditare global pentru screening-ul de substanțe nocive în textile de consum).


Hipoalergenic

Îmbrăcămintea din bambus are o țesătură luxoasă moale, care este în mod natural hipoalergenică, absoarbe umiditatea și se usucă rapid. Fibra este în mod natural netedă și rotundă, fără tratament chimic, ceea ce înseamnă că nu are ramificații ascuțite care să irite pielea.


Textura

Bambusul poate arăta și se poate simți ca mătasea sau bumbacul foarte moale.


Antibacterian & Inodor

Bambusul are, de asemenea, multe calități antibacteriene, pe care țesătura de bambus este capabilă să le păstreze, chiar și după mai multe spălări. Bambusul are o rată bacteriană de  până la 99,8%. Acest lucru ajută la reducerea bacteriilor care se dezvoltă în haine și pot provoca mirosuri neplăcute. Poate de asemenea ucide mirosul cauzator de bacterii care trăiesc pe pielea umană, făcând purtătorul și hainele lui/ei să miroasă bine.


Rezistente la radiațiile UV

Acest material eco vă va proteja, de asemenea, de soare, prin calitățile sale rezistente la UV.

 

Este adevărat că îmbrăcămintea din bambus este anti-microbiană?

Planta de bambus are o rezistență naturală la dăunători și infestări fungice datorită unui agent anti-microbian cunoscut sub numele de "bambus kun", care previne materiile nocive să se cultive pe plantă.


De unde vine bambusul?

Exista peste 1.000 de specii de bambus care crește în întreaga lume. Puteți găsi bambus sălbatic în America Centrală, America de Sud, Africa de Sud, India, Asia de Est, Japonia și partea de nord a Australiei. La nivel global, bambusul acoperă aproximativ 49 de milioane de hectare de suprafață din lume.

 

Bambuuls utilizate în comerțul cu textile provine aproape exclusiv din China.

 

Este procesul utilizat pentru fabricarea de textile din bambus dăunător pentru mediul înconjurător?

Bambusul este unul dintre plantele cu cea mai rapidă creștere de pe Pământ, cu o rată de creștere de peste 12 cm pe zi.

Bambusul este extrem de puternic și rezistent la dăunători. Nu necesită îngrășăminte, pesticide sau irigare.

Bambusul nu necesită replantare. Mugurii sunt tăiați la bază și bambusul crește din nou de la noii lăstari.

[content1] =>

Ce sunt țesăturile eco-friendly?


Textilele organice și eco acoperă o varietate largă de fibre naturale și reciclate. Textilele organice certificate sunt crescute în sisteme controlate, fără pesticide, ierbicide sau îngrășăminte sintetice și sunt certificate de către un organism de conducere internațional, ca de exemplu Uniunea Controlului (Control Union), IMO-Institul de Ecologia Pieței (Institute for Marketecology) sau One-Cert.

 

Termenul de ”textile eco” se referă la un grup select de textile care au un impact scăzut din punct de vedere al carbonului, energiei și poluării atunci când sunt comparate cu metodele standard folosite în producerea textilelor și fabricarea hainelor.

 

În general, țesăturile eco-friendly sunt produse din recolte care nu au nevoie de pesticide sau chimicale pentru a crește, folosesc apă și energie mai puțină pentru a fi produse și procesate și crează mai puține deșeuri în timpul producției, procesării și la sfârșitul duratei de viață (cunoscute ca și ”amprenta lor asupra mediului”). Textilele sustenabile se pot referi și la țesături fabricate de oameni, din surse regenerabile precum bambus sau lemn.

 

Există nenumărate țesături eco friendly ale căror beneficii merg dincolo de amprenta lor  pozitivă socială și de mediu. În multe cazuri, materialele despre care vom discuta sunt mai moi, mai durabile, hipoalergenice, mai puternice, rezistente la UV și absorb umiditatea mai mult decât bumbacul convențional.

 

Aruncați o privire în biblioteca noastră de țesături ecologice și vedeți care alternativă eco este cea mai potrivită pentru voi.

 

1. Țesătura de cânepă


Ce este țesătura de cânepă?

Cânepa este adesea considerată o "super-fibră" pentru mediu. Țesătura de cânepă este realizată din fibrele de la planta erbacee din specia cannabis sativa. Este o cultură de mare randament care produce semnificativ mai multe fibre per hectar decât bumbacul sau inul.

 

AVANTAJE

 

Eco Print

Cânepa creează una dintre cele mai eco friendly țesături din lume. Cânepa nu necesită pesticide, elimină buruienile fără erbicide, controlează eroziunea solului vegetal și produce oxigen. Este o resursă regenerabilă ce poate fi cultivată în mai puțin de 100 zile și este fibra cea mai versatilă din lume.

 

Țesătură rezistentă

Rezistența elastică a cânepei este de opt ori mai mare decât a fibrei de bumbac, care este recunoscută pentru utilizarea istorică la pânzele și frânghiile flotelor britanice și americane. Este un material eco friendly excepțional de durabil și puternic.

 

Hipoalergenic

Țesăturile din cânepă sunt considerate de mulți a fi hipoalergenice si non-iritante pentru piele. Testele actuale arată că țesătura din cânepă poate ucide stafilococii și alte bacterii care intră în contact cu suprafața ei.

 

Feel of Fabric

Cânepa are aspectul pânzei clasice și se poate simți (în funcție de amestecul țesăturii) precum flanelul dumneavoastră preferat. Țesăturile din cânepă se vor înmuia odată cu vârsta și cu fiecare spălare.

 

Extraordinară pentru vremea caldă

Precum pânza și bumbacul, cânepă este o alegere răcoroasă pentru vară. Respiră bine. Este recomandată pentru climatele calde, umede deoarece materialul rezistă la mucegai și absoarbe umiditatea.

 

Rezistentă la radiațiile UV

Acest material eco vă va proteja de soare, prin calitățile sale rezistente la UV.

 

Cum să aveți grijă de țesăturile din cânepă

Folosiți spălarea cu apă rece când spălați țesături din cânepă. Înălbitorii pe bază de clor nu sunt recomandați.

De obicei, țesătura din cânepă nu se decolorează. Din acest motiv, spalați culorile închise separat. Sau folosiți un șervețel care captează culorile..

Lăsați cânepa să se usuce la aer. Folosind un uscător pot apărea cute și se poate face micșora.

Cânepă pură poate face uneori cute. Atârnați haina peste noapte astfel încât acestea să se îndrepte. Dacă nu puteți aștepta, va fi necesară o călcare rapidă.

Presupunând că vă puteți permite costurile, cânepa poate fi curățată și la curățătorie.

 

Ce este cânepa?

Cânepa este o plantă erbacee anuală din specia cannabis sativa, înseamnând "cânepă utilă”. Este o cultură de fibre de mare randament care înflorește în zonele cu climă temperată ca și Canada. Poate fi cultivată pe o gamă diversă de soluri, dar tinde să crească cel mai bine pe un teren care ar putea produce o cantitate mare de porumb. Solul trebuie sa fie bine drenat, bogat în azot și non-acid. Cânepă necesită un număr limitat de pesticide, deoarece crește rapid, atrăgând puțini dăunători. Cânepă crește cu succes la o densitate de până la 150 de plante pe metru pătrat, și ajunge la o înălțime de doi pâna la cinci metri într-un sezon de creștere de trei luni.

 

Cânepa produce și o sămânță de ulei, care conține ulei aproximativ 25-35% din greutate. Este ridicat în acizi grași esențiali și semințele de cânepă oferă o valoare nutritivă remarcabilă.

 

Cânepa și marijuana sunt același lucru?

Nu! Planta care produce acest material eco friendly este o varietate distinctă a plantei de cannabis. Datorită formei asemănătoare a frunzei, cânepa este frecvent confundată cu marijuana. Deși ambele plante sunt "Cannabis", cânepa nu  conține THC (delta-9-tetrahidrocanabinol), ingredientul activ din marijuana. Toate produsele manufacturate din cânepă sunt ecologice, sustenabile și nu au efecte psihoactive.

 

2. Bumbacul organic

 

Bumbacul organic (sau bumbacul natural) este un alt material eco-friendly extraordinar. Acesta este cultivat fără utilizarea pesticidelor, ierbicidelor sau a altor îngrășăminte chimice, și este pur și simplu mai bun pentru sănătatea ta și a mediului.

 

Agricultura ecologică (alimente și fibre), protejează sănătatea oamenilor și a planetei prin reducerea expunerii globale la substanțele chimice toxice din pesticidele sintetice, care pot ajunge în sol, aer, apă și alimente, și care sunt asociate cu consecințe asupra sănătății, de la astm până la cancer. Pentru că agricultura ecologică nu folosește pesticide toxice, alegerea produselor ecologice este o modalitate ușoară de a ajuta la protejarea mediului și a ta.

 

Avantaje


Eco Print

Bumbacul natural este cultivat folosind metode și materiale care au un impact redus asupra mediului. Sistemele de producție ecologică refac și mențin fertilitatea solului, reduc utilizarea de pesticide și îngrășăminte toxice și persistente, și construiesc biologic o agricultură diversă, făcând bumbacul natural un material eco-friendly.


Absorbant de umiditate

Bumbacul natural este folositor în producția de textile, datorită proprietăților sale absorbante naturale, a absorbției de culori și a capacității de a stabiliza alte fibre ecologice.

 

Feel of Fabric

Hainele realizate din bumbac organic se simt ca și pânza, dar fără greutate. Datorită faptului că bumbacului natural nu îi este îndepărtată chimic ceara naturală, cele mai multe țesături au o finețe și o greutate caracteristică, ceea ce face ca materialul să fie deosebit de măgulitor în felul în care arată și reflectă și absoarbe lumina într-un mod delicat.

 

Anti-alergenic

Multe alergii pot fi cauzate de substanțele chimice din fibrele de bumbac, pe care fie le purtăm, fie dormim pe ele.

 

Grija pentru bumbacul eco-friendly

Bumbacul natural este ușor de întreținut. Spălare în mașină, cu apă rece, cu alte culori similare. Nu adăuga înălbitor pe bază de clor și balsam de rufe, și îți reduci amprenta eco pentru și mai mult timp. Bumbacul alb organic pre-micșorat, se pot usca în uscător sau pot fi lăsate să se usuce. Călcați, dacă doriți.

 

Cum se stabilește că bumbacul organic este organic?

Există diferite asociații organice profesionale, care au standarde globale pentru textilele ecologice sustenabile din întreaga lume. De obicei, pentru ca bumbacul să fie clasificat ca fiind ecologic, trebuie să fie cultivat în sol, care a fost liber de substanțe interzise pentru cel puțin ultimii trei ani înainte de recoltare.

 

3. Țesătura de bambus


Ce este țesătura de bambus?

Țesătura de bambus este un material textil natural obținut din pulpa de iarbă de bambus. Bambusul utilizat pentru a produce țesături (nu același ca alimentul pentru urși Panda) este ușor de întreținut și nu necesită pesticide ca să crească. Bambusul este considerat una dintre cele mai sustenabile plante, deoarece crește rapid și nu are nevoie de substanțe chimice sau de irigare, și se degradează mai repede decât sinteticele pe bază de ulei.


Celofibra de bambus se face prin dizolvarea pulpei de bambus în celuloză, și apoi se toarce în fibre de vâscoză. Îmbrăcămintea din celofibră de bambus rezistă mai mult și își păstrează forma mai bine decât hainele realizate din fibre de bambus simple.


AVANTAJE


Eco Print

Bambusul este un centru de putere atunci când vine vorba de a proteja resursele planetei. Ajungând la maturitate în numai doi ani, nu are nevoie de îngrășăminte sau pesticide ca să crească rapid și puternic. Bambusul utilizat în îmbrăcăminte este produs printr-un proces eco-friendly în buclă închisă, cu o certificare Oeko-Tex de cel puțin 100.


Temperatură controlată
încorporată

În forma textilă, bambusul păstrează multe dintre proprietățile pe care le are o plantă. Bambusul absoarbe apa foarte bine, fiind în măsură să ia până la de trei ori greutatea sa în apă. În țesătura de bambus, acest lucru se traduce într-o excelentă capacitate de absorbție care va îndepărta umiditatea de piele, astfel încât să se poată evapora. Aceasta îl face extraordinar pentru climatele calde și reci, îmbrăcămintea din bambus oferind un control al temperaturii. Bambusul captează aerul cald în fibrele sale transversale pentru a ține de cald în timpul iernii, în timp ce natura sa respirabilă și proprietățile de absorbție mențin umiditatea la distanță pentru un confort sporit în vremurile calde.


Fără chimicale

După prelucrare, fibra de bambus nu conține substanțe chimice nocive (după cum e specificat în Standardul Okeo-Tex 100 - sistemul de testare și de acreditare global pentru screening-ul de substanțe nocive în textile de consum).


Hipoalergenic

Îmbrăcămintea din bambus are o țesătură luxoasă moale, care este în mod natural hipoalergenică, absoarbe umiditatea și se usucă rapid. Fibra este în mod natural netedă și rotundă, fără tratament chimic, ceea ce înseamnă că nu are ramificații ascuțite care să irite pielea.


Textura

Bambusul poate arăta și se poate simți ca mătasea sau bumbacul foarte moale.


Antibacterian & Inodor

Bambusul are, de asemenea, multe calități antibacteriene, pe care țesătura de bambus este capabilă să le păstreze, chiar și după mai multe spălări. Bambusul are o rată bacteriană de  până la 99,8%. Acest lucru ajută la reducerea bacteriilor care se dezvoltă în haine și pot provoca mirosuri neplăcute. Poate de asemenea ucide mirosul cauzator de bacterii care trăiesc pe pielea umană, făcând purtătorul și hainele lui/ei să miroasă bine.


Rezistente la radiațiile UV

Acest material eco vă va proteja, de asemenea, de soare, prin calitățile sale rezistente la UV.

 

Este adevărat că îmbrăcămintea din bambus este anti-microbiană?

Planta de bambus are o rezistență naturală la dăunători și infestări fungice datorită unui agent anti-microbian cunoscut sub numele de "bambus kun", care previne materiile nocive să se cultive pe plantă.


De unde vine bambusul?

Exista peste 1.000 de specii de bambus care crește în întreaga lume. Puteți găsi bambus sălbatic în America Centrală, America de Sud, Africa de Sud, India, Asia de Est, Japonia și partea de nord a Australiei. La nivel global, bambusul acoperă aproximativ 49 de milioane de hectare de suprafață din lume.

 

Bambuuls utilizate în comerțul cu textile provine aproape exclusiv din China.

 

Este procesul utilizat pentru fabricarea de textile din bambus dăunător pentru mediul înconjurător?

Bambusul este unul dintre plantele cu cea mai rapidă creștere de pe Pământ, cu o rată de creștere de peste 12 cm pe zi.

Bambusul este extrem de puternic și rezistent la dăunători. Nu necesită îngrășăminte, pesticide sau irigare.

Bambusul nu necesită replantare. Mugurii sunt tăiați la bază și bambusul crește din nou de la noii lăstari.

[38] => [content2] => [39] => [content3] => [40] => [content4] => [41] => [content5] => [42] => external-links04.jpg [image] => external-links04.jpg [43] => [videocode] => [44] => [files] => [45] => [filename] => [46] => [files2] => [47] => 1402490152 [created] => 1402490152 [48] => 1486966732 [updated] => 1486966732 [49] => 0 [display_on_homepage] => 0 [50] => 0 [display_special] => 0 [51] => 1 [display_status] => 1 [52] => 18 [display_order] => 18 [53] => 0 [protected] => 0 [54] => 0 [visible] => 0 [55] => 0 [module_landing_item] => 0 [56] => [filters] => [57] => 0.00 [price] => 0.00 [58] => 0.00 [price_promo] => 0.00 [59] => [cod] => [60] => 0 [stoc] => 0 [61] => [banner] => [62] => 0 [product_count] => 0 [63] => [filter_ids] => ) 1
ABONEAZA-TE
SOCIALIZEAZA